tute bon!!!!

Door: michiel

Blijf op de hoogte en volg michiel

05 Februari 2008 | Mozambique, Maputo

he hallo allemaal hier ff een laatste berichtje voor dat ik met mijn bibben weer in het natte holland kom.ben vrijdag weer in maputo aangekomen naar een tog zeer lange klote reis vanuit zwaziland.stond om half zeven smorgens bij de bus. was pas om twaalf uur vol.bij de grens ging het al niet heel goed veel mensen haden hun papieren niet op orde dus lang lang wachten.toen we maputo naderen werden we aangehouden door alfa bewaaking ze hadden lucht gekregen bij de grens dat de choof met zijn maat aan het smokkelen zijn dus de hele bus op zijn kop en aanhangwagen.mijn tas koste ongeveer een half uur.ze waren op zich best vriendelijk.de choof had veel vlees en printers bij hij wilden het af kopen maar dat wouden ze niet.politie erbij de choof is met vlees en printers afgevoerd.zijn maat kon ons naar maputo stad rijden.ik had het echt zwaar gehad op dat moment had zin in douche en koud bier!!!savonds lekker weer naar fera populara voor een goed bord voer en koffie met amarula jo jo.de rest van de dagen lekker hier in maputo stad door gebracht veel op de markado janet geslenterd.gisteren voor 15 man gekookt echt super leuk je had hun gezichten moeten zien een man die aan het koken is.heb geen hutspot gemaakt maar lekker spageti met wijn.ze hebben lopen smullen.was wel echt zijk nat van het zweet koken onder een zinke dak op het heetst van de dag.de dames haden bedacht dat voortaan iedere 4 de van de maand de manen daar moeten gaan koken ik heb wat los gemaakt daar echt grapig.ff snel een douche gepakt en toen weer terug om biertje op lief te drinken.de dames hadden een stuk koe gekocht voor mij om op de grill te gooien.was echt supper lekker met pap gooie combi trouwens!!savonds lekker muziekje geluisterd en vroeg gaan tukke.ga morgen carla wat kleren geven die kan zij dan aan de mensen geven die het echt hard nodig hebben.verder heb ik het echt naar mijn zin gehad hier in afrika heb veel gezien beleefd het was echt supper!!!!vind het ook fijn om nu naar huis tekomen want mis me meis de boys en de kaas behoorlijk.verder nog een paar leuke weetjes.het eten van de straat is supper leuk.de meeste damens dragen hun mobiel tussen hun tieten dat is hip hier.de mensen zijn echt aardig hier.ze douchen in het openbaare plee huis wat echt goor is.kinderen van rond de 10 zuipen en roken als brugman.dat lopen op straat in maputo net zo gevaarlijk is als hippos en vallende kokosnoten.echt alles ligt open geen putdeksels blinden blijven hier volgens mij thuis!!ik heb hier geen honden op straat gezien dus geen kak onder je slipper supper dus.ik zou zeggen de groetjes en bedankt voor jullie reacties was leuk om te lezen.bon dia michiel

• 05 Februari 2008 - 08:53

Moeko:

Hé "kok" ziet er goed uit!! Krijg nog geen honger want ik ben geveld door de griep, te beroerd om iets te doen (heb daarom je voorlaatste bericht van 30.01 pas vandaag gelezen. Leuk idee heb je daar geintroduceerd, ben benieuwd of ze echt de mannen aan het koken krijgen:)!! Nou is het aftellen geblazen, nog even en dan afscheid nemen van een heel bijzondere ervaring. Geniet nog van de laatste dagen en uren en doe het als altijd kalm en voorzichtig aan.
    Ik ga m'n bed weer opzoeken want ik zit te tollen achter de computer.
    Goede vlucht terug (hopelijk zonder al te veel vertragingen deze keer) en ik hoor je wel weer als je in het natte, waairige Holland ben gearriveerd.
    Liefs en een dikke kus X voor jou
    GOEDE REIS
    M@ma

• 05 Februari 2008 - 09:19

Joyce:

He kookwonder,

Je hebt je talenten zo te zien weer ingezet, dat mag je ook wel voortzetten in het stormachtige Nijmegen. Ziet er goed uit die maaltijd. De hutspot doen we wel een keertje hier (of boerenkool). Ik weet dat je tas al is gepakt, dus het vertrek kan komen. Hopelijk heb je minder pech dan op de heenweg en kom je zonder al teveel omzwervingen en met bagage aan op Nederlandse bodem. Geniet nog van de laatste dagen en tot heel snel!

Dikke kus
    Joyce

• 05 Februari 2008 - 11:11

Marianne:

Lieve Michiel,

Leuk verhaal en mooie foto: ik had zo willen aanschuiven.

Geniet nog van je laatste momenten in Afrika.

Ik denk dat je nog lang terug zult denken aan deze vakantie en wat je allemaal hebt meegemaakt. Geweldig!

Kom gezond weer terug naar NL!

Dikke kus van een grieperige Marianne

(Ja, Anne-Marie, ik ook!)

• 05 Februari 2008 - 11:25

Jeroen:

He Michiel, goede reis terug, geniet nog ff van de laatste uurtjes!

• 05 Februari 2008 - 21:20

Marie-José:

Je schrijft leuk Michiel!Je hebt veel mee gemaakt, het is een hele boeiende reis geweest en bovendien een schot in de roos! Wie weet ga je daar nog eens terug of ga je naar een ander boeiend land! Maar eerst maar eens uitrusten na de reis. Je zult er nog vaak aan terug denken en het opnieuw beleven. Kort weg:geniet nog van je reis en ook van je thuiskomst!! Marie-José.

• 05 Februari 2008 - 21:20

Marleen:

Ha Michiel,

Goed te lezen dat je je nog steeds vermaakt.
    Maar ik vind het ook fijn dat je weer naar nederland komt. Kletsen we snel weer bij.

Goede reis en tot gauw.
    Knuffel van Marleen (en een groet van Ad)

• 07 Februari 2008 - 18:34

Tom:

Hoi Michiel,
    Prima die Italo-hap! Goede reis en tot ziens in Nederland.
    Greetz, Tom